Garnalen met gepureerde bloemkool (Pascale naessens)

Ingrediënten (4 personen)

400 gr bloemkool

200 gr grijze garnalen

verse rucola salade

een kleine handvol hazelnoten

peper en zout

olijfolie

Bereiding:

- Kook de bloemkool 10 minuten gaar in gezouten water.
- Verdeel de raketsla: 3/4 om te stoven en 1/4 om rauw te verwerken.
- Stoof 3/4 van de raketsla in een scheut olijfolie. Voeg peper & zout toe. De   andere 1/4 doe je in een vijzel of mix je samen met de hazelnoten tot een homogene massa.
- Giet het water van de bloemkool af. Pureer de bloemkool met een goede scheut hazelnootolie. Kruid met peper en zout. Denk eraan dat je hazelnootolie niet mag verhitten anders verbrandt de olie. Zet de puree dus niet meer terug op het vuur. Kruid met peper en zout.
- Gebruik twee keukenringen. Zet die midden op een bord. Onderaan doe je de gestoofde raketsla en daarboven de bloemkoolpuree. Dan is het de beurt aan de garnalen en je werkt af met de geplette hazelnoten en raketsla. Verwijder de ring zachtjes. Veeg wat je gemorst hebt weg met een propere keukenhanddoek. Zo blijft er enkel een aantrekkelijk torentje over op je bord.