Lasagne van groenten en kaas (Pascale Naessens)

Ingrediënten:

-2 courgettes
-2 aubergines
-6 tomaten
-1⁄2 rode paprika
-400 g spinazie, gewassen en gedroogd
-150 g ricotta
-1 potje basilicumpesto
-1 handvol geraspte kaas

Bereiding:

1. Snijd de courgettes, de aubergines en de tomaten in plakjes. Leg aluminiumfolie op een bakplaat of een grill.

2. Smeer de folie in met olijfolie en kruid met peper en zout.

3. Leg de plakjes groenten hierop. Smeer ook de bovenkant van de groenten goed in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

4. Snijd intussen de paprika in stukjes en stoof deze in wat olijfolie. Voeg, zodra ze zacht zijn, de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, voeg je de ricotta, wat peper en een beetje zout toe. Laat nog even stoven en haal van het vuur.

5. Neem een ovenschaal en leg onderaan de gare plakjes courgette.

6. Smeer twee tot drie lepels basilicumpesto uit over de courgetteplakjes.

7. Lepel er dan een laag van het spinazie-ricotta-paprikamengsel over.

8. Schik daarop de aubergines, smeer er weer twee tot drie lepels basilicumpesto over uit en leg daarbovenop weer een laag van het spinazie-ricotta-paprika- mengsel.

9. Eindig met een laag tomaten. Strooi er tot slot de geraspte kaas over.

10. Zet de lasagne voor het serveren nog eens 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb